Oheisten linkkien kautta löydät hyödyllistä tietoa liittyen digi-tv-lähetyksiin ja lähetystekniikkaan.

 

www.hdtvopas.fi
Sivustolla kerrotaan, miten valmistaudut HD-katseluun. Tavoitteena on jakaa oleellista, ei-kaupallista tietoa teräväpiirtolähetyksistä suomalaisille. Sivuston ovat tuottaneet yhteistyössä AnviaTV, Canal Digital, Digita, DNA, Elektroniikan tukkukauppiaat ETK, Elisa, MTV, Nelonen, Satelliitti- ja antenniliitto SANT, Sonera, Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry, Viasat, Viestintävirasto ja Yle.

www.digita.fi/kuluttajat
dna.fi/uusiantennitv
Suomessa on kaksi valtakunnallista antenniverkkoa, jotka toimivat eri taajuusalueilla: Digita operoi UHF-verkkoa ja DNA VHF-verkkoa. Saadaksesi käyttöön kaikki antenniverkoissa lähetettävät kanavat tulisi kotitaloudessa olla sekä UHF- että VHF-antenni. Operaattoreilla on omat lähetysverkkonsa ja niiden tarjonta vaihtelee, ks. verkko-operaattoreiden verkkosivut (yllä), joilta löydät verkon tarjoamat palvelut sekä ohjeet antennin suuntaamiseksi haluttuun lähetysverkkoon. Lisäksi Pohjanmaalla antenniverkon palveluita tarjoaa Anvia.

www.testatutlaitteet.fi
Uuden lähetystekniikan mukaisten lähetysten vastaanottamiseen tarvitset DVB-T2 -virittimellä varustetun television tai digiboksin. Helpoiten tunnistat sopivan laitteen Antenna Ready HD tai Cable Ready HD -merkinnästä. Voit tarkistaa tältä sivustolta, onko käytössäsi oleva televisio ja/tai digiboksi Antenna Ready HD tai Cable Ready HD -sertifioitu.

www.kaikkitelevisiosta.fi
Tältä sivustolta löytyy tieto siitä, mitä kanavia on saatavilla antenni-, kaapeli-, iptv- ja satelliittitelevisioverkoissa eri operaattoreilla, mistä kanavapaketista kanavat löytyvät ja mitä laitteita katseluun tarvitaan. Palvelu kertoo myös, onko kanava maksullinen vai vapaasti katsottavissa, millaisilla laitteilla kanava näkyy ja kenen operaattorin valikoimista se löytyy.

Lisätietoa: